OVER ONS
HOME

ONZE GESCHIEDENIS

HISTORIE

Onstaan

Het bedrijf is opgericht door de vader van de huidige generatie, met zijn drie broers. Deze vier broers hadden samen met hun vader een melkveehouderij, met daarnaast nog een loonwerktak. Na verloop van tijd zagen de broers geen toekomst meer in de melkveehouderij, deze tak van het bedrijf werd afgestoten. Dus werd er rond 1950 besloten om met z'n vieren te gaan loonsnoeien in de fruitteeltsector. Dit loonsnoeien werd enkele jaren later uitgebreid met loonspuiten in fruitboomgaarden van fruittelers.

Van de wei naar de boomgaard

Na enkele jaren loonwerk dachten de vier broers erover na om hun weiland, die zij tenslotte nog bezaten door de vroegere melkveehouderij, in te planten met fruitbomen. Dit waren voornamelijk appel- en perenbomen. Aangezien zij meer toekomstperspectief in het telen van fruit zagen dan het houden van melkvee. In de loop der jaren werd er land aangekocht om hier ook weer fruitbomen in te planten. Het bedrijf groeide op deze wijze uit tot 40 hectare boomgaard.

Overname

Na een aantal jaren gezamenlijk de boomgaarden onderhouden te hebben, besloten de vier broers en hun toen al volwassen zoons het bedrijf op te splitsen in vier kleine bedrijven. Deze zoons hadden namelijk elk interesse in een eigen bedrijf en zagen een gezamenlijk bedrijf niet zitten. In 1998 heeft de huidige generatie (Alewijn en Jaap van Dijk) het bedrijf overgenomen van hun vader en dit bedrijf uitgebreid tot de huidige 29 hectare.

- MEER INFORMATIE -

MEER WETEN? NEEM CONTACT OP!